Alslev skole har haft fokus på stærke piger

Alslev skoles 1. Klasse har efter at have fået en masse viden om forskel på piger og drenges rettigheder og muligheder forskellige steder i verden, haft besøg af kunstner Agnete Brinch, der har en lille enmandsvirksomhed, hvor malerier af “Kvinder der forandrer verden” er omdrejningspunktet.

Eleverne fik en efter at have set og hørt om Agnetes malerier, en god snak med Agnete om stærke kvinder - de kvinder der har mod til at forandre noget i verden. Med inspiration i den snak og i klasselærer Mette Totskis ideer, arbejdede de herefter med et fokus på “Stærke piger”. 

De hørte særligt om fire stærke piger. Tre nulevende piger og så Pippi Langstrømpe fra Asrid Lindgrens bøger. De tre nulevende stærke piger de hørte om er: Gretha Turnberg (Sverige), Zuleikha Pathel (Sydafrika) og Elinah Moyo (Zimbabwe). Piger der hver har kæmpet for en vigtig sag, som de stærke piger de er.

Eleverne malede herefter nogle rigtig flotte billeder af de stærke piger. Og lige nu er en kunstner og en sangskriver i fuld gang med at lave henholdsvis et kunstværk og en sang om elevernes fokus.

En lille video er blevet lavet i forbindelse med forløbet, hvor vi har spurgt advokatfirmaet Dahl om deres tanker vedrørende deres virksomhed og ligestilling mellem kønnnene. Videoen kan ses her.