Sønderris skoles 7.B havde fokus på hjemløse og sult

Klassen havde midlertidigt klasselokale i Sædding centret i Esbjerg. Lige ved siden af Hjemløses Venners genbrugsforretning. Hjemløses Venner var den samarbejdende virksomhed i forløbet, der til dagligt hjælper hjemløse i kommunen. Blandt andet med at finde et sted at bo. 

Efter oplæg om hjemløse og sult fra social præst Ingelise Wenzel fra Hjemløses Venner, arbejdede eleverne først med at forestille sig hvordan det kan være at være at sulte og være hjemløs. Og være barn med hjemløse forældre der ikke har mad nok.

Eleverne arbejdede i forløbet også med at finde ord og sætninger fra nogle af de gamle bøger fra genbrugsbutikken til at vise hvordan en hjemløs kan have det.

De fandt afsluttende på en række ideer til hvad man kan gøre i forhold til at færre hjemløse sulter. De forsøgte blandt andet at finde på nye ideer til at bruge genbrugsbutikkens bøger til noget andet, der kunne sælges. Overskuddet fra salg af det nye der blev skabt af de gamle bøger, kunne så gå til at hjælpe hjemløse.

Eleverne kom også med ideer til en støttesang om hjemløse og sult, der snart skal indspilles. Overskuddet fra downloads af sang skal gå til at hjemløses venner, og deres arbejde for blandt andet at mindske sult hos hjemløse.

Kunstner Kate Skjerning lavede afsluttende et kunstværk - formet som et S.O.S - lavet af bøger fra genbrugsbutikken. Kunstværket hænger (som det kan ses på nogle af nedenstående billeder) nu lige over genbrugsbutikken.